Even voorstellen

“Verbinding, een voorwaarde om tot écht contact te komen. Je verbonden voelen zorgt voor het zelfvertrouwen dat van belang is om weer een stapje vooruit te zetten in je ontwikkeling.”

Thomas Wustefeld

Onderwijs heeft vanaf jongs af aan al mijn interesse gehad. Deze interesse kwam in een stroomversnelling na het zien van de documentaire ‘De Japanse Levensles’ over de Japanse onderwijzer Toshiro Kanamori. Hierin werden zijn pedagogisch handelen en onderliggende ideeën in beeld gebracht. Belangrijke kernwaarden voor hem waren verbinding, leerlingen echt zien en werken vanuit je hart. Mijn enthousiasme over Kanamori en zijn kernwaarden spelen nog elke dag een rol in mijn persoonlijke leven en in mijn werk als trainer, coach en programma ontwikkelaar.

Na 14 mooie jaren als onderwijzer in het basisonderwijs verzorg ik nu dagelijks trainingen en coachsessies voor leerkrachten en intern begeleiders, begeleid ik groepsinterventies bij uitdagende groepen en ben ik gastspreker op onderwijscongressen. Ook ben ik ontwikkelaar en uitvoerder van de cursus Verbindend Pedagogisch Leiderschap en Verbindend Pedagogisch Schoolklimaat.

Thomas Wustefeld - Pedagogisch coach

De opleidingen en cursussen die ik o.a. gevolgd heb:

  • De Master Educational Needs voor de orthopedagogische en onderwijskundige verdieping.
  • De opleiding Oplossingsgerichte Coach, waarin ik vaardigheden ontwikkeld heb om een goede coach te worden.
  • Cursus Deep Democracy, waarin ik geleerd heb om besluitvorming in organisaties zo te laten verlopen dat alle betrokkenen zich gehoord en gezien voelen.
  • Cursus Transactionele Analyse, theorie over persoonlijkheid, communicatie transacties en psychologische ontwikkeling. 
  • Cursus Rots & Water, om de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen vanuit beweging te kunnen versterken.
  • Cursus Coaching bij Hoogbegaafdheid,  om meer- en hoogbegaafde leerlingen te leren zien.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk het trainingsaanbod, de mogelijkheden voor individuele coaching en het volgen van de cursus Verbindend Pedagogisch Leiderschap of Verbindend Pedagogisch Schoolklimaat

Eerdere ervaringen van collega’s zijn hier te vinden.

Ik help je graag! 

Thomas Wustefeld
Resultaat door verbinding